3 жовт. 2022 р.

Ніна Заводчикова на ISA World Surfing Games 2022

Ніна Заводчикова на ISA World Surfing Games 2022

Ніна Заводчикова на ISA World Surfing Games 2022

У вересні відбулися міжнародні змагання із серфінгу  ISA World Surfing Games. Це своєрідна версія олімпіади з серфінгу серед збірних команд різних країн. В цьому році участь приймали спортсмени більш ніж 50 націй.


Зважаючи на важкі часи для всіх українців, не всі спортсмени мали можливість потрапити на ці змагання. Тому ми вирішити допомогти перспективній спортсментці Ніні Заводчиковій гідно представити нашу країну у складі збірної України. Адже під час війни так важливо продовжувати підтримувати імідж українців як незламної нації у всьому світі. Ми прагнемо щоб український прапор частіше майорів на міжнародній арені. Це також важливий внесок у нашу перемогу.


Ніна вразила всіх нас своєю відданою захопленістю серфінгом та крутим прогресом у катанні за короткий строк.  У минулому вона професійний атлет, майстер спорту зі стрибків на батуті. Завдяки набутій дисципліні та грунтовному підході до тренувань Ніна досягла швидкого прогресу.


Зважаючи на її щире бажання прогресувати, наша Асоціація вирішила допомогти Ніні з підготовкою до змагань та поїздкою на ISA World Surfing Games.

Змагання проходили у США, в штаті Каліфорнія, місто Huntington Beach. За словами Ніни, умови там набагато складніші ніж на Балі. Є велика різниця між Індійським та Тихим океаном. Тихий океан відчувається набагато потужнішим за індійський: холодна вода, сильна течія.

Хвиля Huntington Beach Pier дуже цікава та складна. Різка на старті для одного маневру. Далі полога секція яку треба пропампити: це потребує відповідного скілу "Huntington hop". А в кінці райдерів очікує різкий шорбрейк що підходить для ідеального завершення хвилі. На останній секції профіки стрибали ейри та робили радикальні маневри на closeout-ах! Загалом це хвиля "просунутого" рівня що дозволяє робити багато high-performance маневрів та трюків.


До хвилі такого рівня треба звикати і регулярно кататись у цій локації для покращення результатів. Саме тому, спортсменам серферам просто необхідно мати можливість тренуватися на різних спотах за різних умов на протязі року.

Рівень спортсменів що виступали на цих змаганнях був дуже високий, тому що багато хто представляв країни у яких є доступ до океанських хвиль. Чимало атлетів також є учасниками турів QS (Qualification Series) та CT (Championship Tour)  у World Surf League. Тому кожен бал за хвилю і кожен вихід у наступний хіт - це вагоме досягнення для українського спортсмена. Хоча Ніна спочатку не набрала достатньо балів у своєму заїзді, але в паралельній сітці вона заслужено виборола прохід у наступний раунд.


Ми раді, що українські спортсмени готові змагатися та розвиватися, а наша асоціація сприяти цьому!

Фотографії від
@mirakocean
@surf.travel.explore

Контакти

Написати нам:

Контакти

Написати нам:

Контакти

Написати нам: