1 квіт. 2023 р.

Перші всеукраїнські онлайн змагання з серфінгу - UA Surfing Online Cup 2023

Перші всеукраїнські онлайн змагання з серфінгу - UA Surfing Online Cup 2023

Перші всеукраїнські онлайн змагання з серфінгу - UA Surfing Online Cup 2023

Вітаємо українських серферів!

Попри війну та боротьбу нації на нашому головному фронті, підтримка та розвиток спорту залишається важливим чинником розбудови та відродження України.

Тому наша Асоціація робить внесок в розвиток українського спорту і ми оголошуємо проведення перших всеукраїнських онлайн змагань з серфінгу  - UA Surfing Online Cup 2023 (1 - 30 квітня).

Наголошуємо, ці змагання - подія солідарності українських серферів, а не визначення національного чемпіона, що є неможливим, необ’єктивним та й взагалі, несправедливим по відношенню до атлетів, які захищають державу, або працюють на перемогу і не залишають територію країни.

Участь в цих змаганнях ні до чого не зобовʼязує, а має на меті дати можливість українським серферам з різних куточків світу у зручний для них спосіб зробити свій вклад в розвиток спорту. Наша серфінг спільнота дізнається про нові таланти. Ми у свою чергу забезпечимо переможців призами та іншою підтримкою напередодні змагального сезону та будемо намагатись провести більше івентів.

Мета онлайн змагань - обʼєднати українських серферів які знаходяться біля океану та навіть тих, що зараз не мають доступу до хвиль. Для участі в змаганнях треба лише надати відео проїздів відповідного формату знятих за останній час.

Таким чином ми даємо можливість більшій кількості учасників долучитися до змагань, мотивувати один одного і розділити разом хвилі та настрій з лайнапів навіть знаходячись в різних куточках світу.

Оскільки в  ІндонезіЇ велика діаспора українських серферів, ми заручилися підтримкою місцевих організацій та заклали фундамент для наступних змагань які сподіваємось провести вже у режимі офлайн, коли у всіх знову з’явиться можливість подорожувати.

Змагання проходять у колаборації з Asian Surf Co - професійна серфінг організація, що провела безліч чемпіонатів  в Індонезії та Азії включно із івентами WSL QS.

Можемо бути впевнені в об‘єктивному суддівстві!



Формат змагань

Онлайн змагання коли учасники надсилають свої відео проїздів по хвилях.
2 раунди - кваліфікація і фінал.
Учасники можуть приймати участь в кількох категоріях одночасно, але надати окремі відео для кожної категорії.

Топ 6 учасників з кожної категорії проходять у фінал. Якщо у категорії менше 6 учасників, то кваліфікація все одно проводиться. У фіналі по балам визначається 3 переможця.

Категорії (за наявності достатньої кількості учасників):


1. Shortboard men
2. Shortboard women
3. Shortboard Juniors (до 16 років)
4. Longboard classic
5. Amateurs (серфери-початківці на будь-яких дошках)
6. SUP surfing

Вимоги та правила участі


  1. Учасниками можуть бути всі громадяни України за наявності паспорту, або засвідченням особи неповнолітнього учасника через паспорт одного з батьків.

  2. Заповнена анкета через форму реєстрації (https://forms.gle/cxUCEctUpZX33oay9).

  3. Реєстрація триватиме до 23 квітня. До цього моменту учасник має заповнити анкету та надіслати необхідні відео. Після успішної реєстрації учасник отримає посилання для завантаження відео.

  4. Учасник може надати всі відео проїздів з однієї сесії або з двох окремих сесій. У разі надання відео з двох окремих сесій, обовʼязково одна з сесій повинна бути кваліфікацією, а друга - хвилями для фіналу.

  5. Учасник має обрати які з відео проїздів будуть для кваліфікації, а які для фіналу завантаживши файли у відповідні папки за наданим посиланням.

  6. Учасник має надати від 2-х до 6-ти хвиль для кваліфікації і від 2-х до 6-ти хвиль для фіналу.

  7. До основних відео проїздів треба додати окремий відеозапис представлення учасника (імʼя, прізвище, категорія, локація) та демонстрація в кадрі дошки на якій виступає атлет у вибраній категорії. У випадку участі в кількох категоріях, на кожну з них - нове відео представлення. У разі якщо райдер надсилає більш ранні відео, привітання можна записати без дошки та в іншій локації. Відео має бути в горизонтальному форматі.

  8. Вимоги до відеозаписів хвиль

  • Після завершення проїзду має бути зафіксовано що серфер залишається стояти на дошці  - така хвиля вважається завершеною і буде мати більше балів.

  • Якщо відео обрізане чи на ньому є падіння, то проїзд вважається незавершеним і отримає відповідну оцінку.

  • Має бути видно наступні секції хвилі

  • Альтернативний ракурс зйомки (з дрону, човна, з води) вітається, але це не вимога.

  • Вітаються додаткові відео що можуть бути використані у фінальному ролику про змагання (наприклад загальний вид на спот, кадри як учасник заходить в воду, плаває між хвилями та подібне), або характерні для вашої місцевості відео та фото (храми, джунглі, хмарочоси тощо)

  • В назві файлу має бути вказаний номер хвилі, спот і країна (наприклад “1. Uluwatu, Indonesia.mp4”)

  1. Загальні вимоги до формату відео

  • Відео має бути без склейок та в горизонтальному форматі (Full HD 1080 30 кадрів/c або більше)

  • Відео має бути в оригінальному форматі, невідредаговане (не пришвидшене, не сповільнене).

  • Відео не має містити логотипів чи реклами 


Оцінювання

Оцінювання будуть проводити судді з ASC (Asian Surf Co) серед яких також є Head judge. Оцінка за хвилю в діапазоні від 0 до 10 балів. Бал за один проїзд - середнє значення із 3-х оцінок суддів. За сумою 2-х хвиль з найбільшими балами формується сумарний бал учасника в категорії.

Розмір хвилі - не пріоритетний критерій. До уваги буде братися в першу чергу наскільки серфер використовує потенціал хвилі, а також наступні параметри:

  • радикальність маневрів у критичних секціях

  • швидкість

  • сила

  • плавність

  • стиль


Призи


Грошові призи що можуть бути використані на квитки, спорядження, чи на донати у вказану Вами громадську організацію, що підтримує ЗСУ, або гуманітарні проекти в Україні.


Якщо ви бажаєте підтримати ініціативу Української Асоціації Серфінгу - напишіть нам, будемо вдячні за будь-яку допомогу! Лайки, коментарі, відмітки в сторіз та репости вітаються. Дякуємо!

Все буде Україна! 🇺🇦❤️

Контакти

Написати нам:

Контакти

Написати нам:

Контакти

Написати нам: